Olen Pitkäsen Tuure, 26-vuotias sosiologian opiskelija Tampereelta. Tein tämän blogin lähinnä matkapäiväkirjaksi Intian-reissuni ajalta 10.7. - 22.12.2006. Sähköpostiosoitteeni on tuure.pitkanen@uta.fi

14.7.06


Hostellin ravintolassa eilen illalla juttelin pitkän tovin eteläkorealaisen porukan kanssa, kun satuimme saman pöydän ääreen istumaan. Nätti ja puhelias tyttö kyseli minulta matkani tarkoituksesta ja muista reissuistani ja keskustelu oli itse asiassa suhteellisen mielenkiintoinen. Vaikka he tulivat Intiaan kuitenkin toisesta Aasian maasta, on elintasoero huikea, eivätkä hekään varmasti olleet tottuneet näkemään niin paljon kurjuutta. Ennen pitkää seurue kertoi olevansa joukko kristittyjä vapaaehtoistyössä parin viikon ajan. Lopuksi tyttö kyseli, oliko minulla sunnuntaille mitään tekemistä. Yllätyin iloisesti ja vastasin, että eihän tässä ole vielä suunnitelmia. Hän pyysikin minut kirkkoon mukaan. Plääh. Kunnon antikliimaksi. En usko, että tulee mentyä.

Tänään en tehnyt mitään järkevää. Ei huvittanut päristellä taas pitkää matkaa asunnon perässä. Tosin uskaltauduin kameran kanssa ulos vähäksi aikaa. Kuvia en saa nettigalleriaan ennen kuin hankin oman nettiyhteyden. Liikuskellessani täällä tiibetiläisellä alueella saan matkakaveriksi aina vähän väliä kerjäläisiä, jotka nykivät hihasta ja seuraavat perässä pitkiäkin matkoja. Karseinta on tietysti nähdä pieniä lapsia, joilla on rievut päällä ja paiseita ja kärpäsiä naamassa. Turistioppaassa neuvotaan, että rahaa ei kannata varsinkaan lapsille antaa, koska siten he vain erikoistuvat kerjäämiseen. Toisaalta, onko heillä mitään muutakaan mahdollisuuksia kerätä elantoa? Bileissä tapaamani Mirkka sanoi, että vaikka hänkin on ollut jo yli vuoden täällä, ei ulkonäöstä pääse mihinkään, eli monet yrittävät edelleen kaupitella tavaraa ja saada almuja kun näkevät blondin kadulla.

Huominen lienee sitten antoisampi päivä. Jos vuokravälitystoimiston sikhimies pitää sanansa niin pääsen jo katsomaan muutamaa luukkua. Sanoin, että 5000 rupiaa eli vajaa sata euroa olisi maksimibudjetti. Täällä hienommilla alueilla vuokrat saattavat olla tuohon nähden tuplat. Huomenna illalla olisi kai tarkoitus mennä jonnekin ulos. Minuun otti yhteyttä kiinalaistyttö, joka asuu kahden puolalaisen kanssa. He kai tulivat kaupunkiin äsken ja haluaisivat tavata muita. Mikäs siinä.