Olen Pitkäsen Tuure, 26-vuotias sosiologian opiskelija Tampereelta. Tein tämän blogin lähinnä matkapäiväkirjaksi Intian-reissuni ajalta 10.7. - 22.12.2006. Sähköpostiosoitteeni on tuure.pitkanen@uta.fi

21.7.06


Täällä näkee kadulla kaikenlaista hiihtäjää tarjoamassa turisteille mitä moninaisempia tuotteita ja palveluja. Eilen tuli vastaan tähän mennessä innovatiivisin myyntitykki. Mies lähestyi minua ja olisi korvausta vastaan puhdistanut korvani pitkällä pumpulitikulla. Hyi elämä! Hän oli kovin sinnikäs, vaikka tein kaikki mahdolliset eleet ja käsiliikkeet kommunikoidakseni sen, että tuota et hyvä mies minun ruumiinaukkoihini lyki.

Eilen illalla tapasin tulevan kämppikseni, siis hostellin työntekijän tuttavan. Hän on alkuperältään tiibetiläinen ja nimi on osuvasti Tenzing, ihan kuin se sherpa joka opasti Sir Edmund Hillaryn kiipeämään maailman katolle. Kävin katsomassa Tenzingin ja hänen kaverinsa kanssa asuntoa, jonka olin eilen löytänyt vuokravälittäjän kautta. He olivat kämppään todella tyytyväisiä ja selvittivät kaikki yksityiskohdat paikan suhteen. On todella kiva etsiä majapaikkaa paikallisten kanssa, koska itse ei kuitenkaan osaa esittää oleellisia kysymyksiä kauppamiehiltä.

Tarkoitus on siis muuttaa yhteen Tenzingin, hänen kaverinsa ja kaverin serkun kanssa. He käyvät vilkaisemassa vielä paria kämppää ja sen jälkeen päätetään, mihin lopulta asettaudutaan. Tyypit ovat todella mukavia ja huumorintajuisia ja ainakin tässä vaiheessa tuntuu siltä, että heidän kanssaan olisi helppo asua. Kustannuksiksi jää todennäköisesti 60 euroa kuussa, vesi ja sähkö päälle. Tuon hinnan kanssa pystyy kyllä elämään.

Kuvassa oleva kaveri oli lounastamassa kadulla. Gibraltarin reissulta tuli aikanaan sen verran huonot apinakokemukset, etten mennyt tekemään lähempää tuttavuutta.