Olen Pitkäsen Tuure, 26-vuotias sosiologian opiskelija Tampereelta. Tein tämän blogin lähinnä matkapäiväkirjaksi Intian-reissuni ajalta 10.7. - 22.12.2006. Sähköpostiosoitteeni on tuure.pitkanen@uta.fi

12.10.06

Edellisen blogijutun alkuun viitaten pitänee vain todeta, että ikinä ei kannata mennä manaamaan.

Olin tänään tulossa autoriksalla, siis pikkuisella taksilla töistä kotia kohti. Kuski lähti vilkkaasti liikennöidyllä tiellä ohittamaan oikealta puolelta (vas. puoleinen liikenne Intiassa) pysäkillä seisovaa linja-autoa. Silmäkulmasta, kuskin pään ohi vilkaistessani huomasin yhtäkkiä mustan moottoripyörän visiirin ja etuvalon, jonka jälkeen pamahti ikävästi. Prätkää kuskaava nuori mies oli veistellyt kylmäpäisesti liikennettä vastaan, ei huomannut bussin takaa hiipivää autoriksaamme ja törmäsi päistikkaa siihen. Kundi kellahti törmäyksestä asfaltille ja noustessaan irvisti ja piteli kylkeään. Taksikuski puolestaan kävi katsomassa kotteroonsa tulleet kuhmut ja haukkui moottoripyöräilijän kunnolla. Matka jatkui yllättävän nopeasti. Vaikka mitään fyysistä vahinkoa ei tapahtunut, kului minulta muutama minuutti säikähdystä analysoidessa.

Joskus intialainen kertakaikkinen piittaamattomuus liikennesääntöjen suhteen on todella hermostuttavaa.

3 Comments:

Blogger Antti Poikola said...

Moi Tuure, sulla on sana hallussa ja on hauska lukea Intian kokemuksistasi... löysin tänne Reiman kautta, joll tunnetusti myöskin on sana hallussa.

13 lokakuuta, 2006 03:14

 
Anonymous Anonyymi said...

Hassua, etta en ole reilun kolmen kuukauden aikana kohdannut yhtaan onnettomuutta lahelta tahi kaukaa. Lahelta piti -tilanteita on ollut paljon, mutta onneksi kuskien jarrujalka/kasi toimii vallattoman hyvin.

13 lokakuuta, 2006 10:03

 
Blogger Maria & Mayank said...

Lueskelin tänään vanhaa Outlookin numeroa ja sen pääjuttua Delhi Rude City, joka summasi pääkaupungin näin: "Political mecca, fashion capital, rival commercial capital but more: Rude City, Callous Capital, City Sans a Soul".

Juttu listasi alkumetreillään Delhin seitsemän kuoleman syntiä, joista ensimmäinen oli "Aggressive, lawless driving; India's road accident capital".

...Ja neljänneksi: "Most unsafe city in India for women; India's rape capital". Tämän vuoksi haluaisinkin vinkata sulle vielä Blank Noisesta: http://www.blanknoiseproject.blogspot.com/, projektista, joka on äänenkantaja Delhin 4. kuolemansynnin kaikkia ilmenemismuotoja vastaan.

14 lokakuuta, 2006 17:47

 

Lähetä kommentti

<< Home