Olen Pitkäsen Tuure, 26-vuotias sosiologian opiskelija Tampereelta. Tein tämän blogin lähinnä matkapäiväkirjaksi Intian-reissuni ajalta 10.7. - 22.12.2006. Sähköpostiosoitteeni on tuure.pitkanen@uta.fi

25.10.06

Goalta poispääsy on nyt vielä hankalampaa kuin tänne tulo. Junat ja bussit ovat aivan tukossa juhlapyhän takia ja alkuperäinen suunnitelma palata Delhiin keskiviikoksi on vesittynyt aika perusteellisesti. Soitin siis tänään työkaverille ja ilmoittelin, että minua näkyy duunipaikalla vasta maanantaina. "Jumissa" Goan rantaparatiisissa, siis. Tilanteen absurdia luonnetta heijastaa hyvin eräs Kummeli-sketsi, jonka yritän tähän luonnostella.

Lentokapteenin univormuun pukeutunut Heikki Silvennoinen hortoilee ravintolassa puhelimen ääreen, tarttuu luuriin ja pyöräyttää numeron.

"Haloo? Terve. Nyt kävi kuule silleen että meni pelikaani turbiinista läpi. Joo-o. Ja semmonen ihme tapahtu, että Las Palmasissa sataa lunta. Se on joku sellanen...inversioilmiö. Eli täältä ei päästä ihan heti minnekään. Mitä? Emmä tiedä! Mä mikään mete..meter...meteorologi ole. Mä oon (röyh) lentokapteeni, säätänä".

Mies lyö luurin kiinni ja lähtee vihellellen tiskille.

Jos pitää valita paikka, johon joutuu jämähtämään aiottua kauemmaksi, on Goa ehkä parhaimmasta päästä. Rannat ovat upeita ja eläminen todella halpaa jopa intialaisten standardien mukaan. Haluan kuitenkin hoitaa itseni takaisin pääkaupunkiin heti ensi tilaisuuden tullen, koska työprojekti on jäissä siihen asti, kunnes selviän täältä pois. Varasimme paikat jonotuslistalta perjantaiaamuiseen junaan ja jos suotuisa merituuli puhaltaa, olemme lauantai-iltapäivänä jälleen metropolin pyörityksessä. Paluu tulee olemaan pieni shokki, aivan kuten Himalajan-keikan jälkeen.