Olen Pitkäsen Tuure, 26-vuotias sosiologian opiskelija Tampereelta. Tein tämän blogin lähinnä matkapäiväkirjaksi Intian-reissuni ajalta 10.7. - 22.12.2006. Sähköpostiosoitteeni on tuure.pitkanen@uta.fi

2.8.06

Nyt alkaisi olla kaikki valmista töiden aloittamiseen. Vapaa-aika oli kivaa alussa mutta onneksi pikapuoliin alkaa olla töiden puolesta enemmän tarjontaa.

Olen täällä joutessani lukenut paikallista sanomalehteä, jonka tilasimme kämppään muuttaessamme. Pari päivää sitten luin oikeusjutusta, joka oli nostettu kolmea paikallista lääkäriä vastaan. He olivat tehneet amputaatioita kerjäläisille tilaustöinä, jotta he säälittävyydellään tienaisivat enemmän. Lehtiartikkelissa kerrottiin, että itse asiassa monet kerjäläiset kuuluvat eräänlaisen mafian pyörittämään rinkiin. Päivän lopussa gangsterit keräävät rahasaldosta oman osuutensa. Nämä järjestäytyneen rikollisuuden operaattorit olivat siis maksaneet "työntekijöidensä" amputaatioista.

Eilen nimittäin eräillä markkinoilla käydessäni näin tähän mennessä surkeimman köyhäläistapauksen. Miehellä oli täysin surkastuneet jalat ja hän raahasi itseään hyvin hitaasti eteenpäin pyörillä varustetulla puulankulla maaten, työntäen edellään metallikuppia rahaa varten. Ajattelin ukkoa katsellessa, että onko hänkin rinkiin kuuluva kerjäläinen. Keskustelin näistä asioista kämppikseni Tenzingin kanssa ja hän palautti mieleensä lehtijutun naisesta, joka kaatoi syövyttävää nestettä pienen poikansa pään päälle, jotta hän herättäisi enemmän sääliä kadulla. Sanoin tuohon, että jokainen tehkööt kropallaan mitä haluaa mutta mihin ihmeesen lapsi oli syyllistynyt anstaitakseen tuon? Tenzing huomautti, että kersan äiti todennäköisesti järkeili asian niin, että jos en tee tätä lapselleni, hän ei kuitenkaan saa kerättyä tarpeeksi rahaa ruokaan ja kuolee saman tien.