Olen Pitkäsen Tuure, 26-vuotias sosiologian opiskelija Tampereelta. Tein tämän blogin lähinnä matkapäiväkirjaksi Intian-reissuni ajalta 10.7. - 22.12.2006. Sähköpostiosoitteeni on tuure.pitkanen@uta.fi

2.12.06

Teemu ja Kauri lähtivät takaisin Tampereelle eilen illalla. Laitoin visiitistä pitkästä aikaa nettiin myös kuvia. Jätkiä seuratessa minulle palautuivat viikon aikana mieleen ne seikat, joita suomalainen pitää väkisinkin kummallisina tänne tullessaan. Itse olen tottunut jo paikallisiin menettelytapoihin siinä määrin, että esimerkiksi liikenne ei enää oudoksuta päivittäin. Minulle on siis aivan "normaalia" se, että risteyksissä mennään siitä, mistä mahtuu, eikä kaistojen tai sääntöjen mukaan. Bussien ja polkupyörien seassa käyskentelevä lehmä tai koira on arkipäivää. En koe tuotteita naamaan työntäviä kauppiaita läheskään niin hermostuttavina kuin tamperelaiset kaverukseni.

Teemu halusi pyörähtää Delhin vanhassa kaupungissa. Hän on itse ollut Prahassa vaihdossa ja siellä metropolin vanhin alue on varmastikin kaikkein idyllisin. Delhissä puolestaan vanha kaupunki on se alue, joka on kehityskaavoituksissa unohdettu ja jota rikkaat välttelevät. Kävelimme reilu sadan metrin matkan metroasemalta kohti Punaista Linnoitusta, joka on yksi tunnetuimmista kaupungin maamerkeistä. Maantai-iltapäivän hälinä oli saavuttanut huippunsa. Roskia, amputoituja kerjäläisiä ja julkisia kusilaareja riitti molemmilla puolilla katua. Linnoituksen liepeille saavuttuamme havaitsimme, että pytinki olikin suljettu. Miettiessämme seuraavaa peliliikettä Teemu teki pikaisen ehdotuksen: "Otetaan taksi helvettiin täältä".

Vaikka viikon oleskelua Delhissä ja yhden päivän keikkaa Jaipurissa ei voi välttämättä pitää kaikkein rentouttavimpana lomana, olivat pojat silti tyytyväisiä siihen, että näinkin kummallisessa maailmankolkassa tuli pyörähdettyä.

Itse tulin Teemulle ja Kaurille artikuloineeksi useampaan kertaan, että alan olla aika valmis palaamaan takaisin Suomeen. Eihän tässä pitkään enää menekään. Täytyy kohottaa hatunreunaa niille länsimaalaisille, jotka viettävät Intiassa vuosikausia. Pitkä oleskelu edellyttää tietoista perehtymistä kulttuuriin ja pysyvien sosiaalisten suhteiden solmimista. Huonompi vaihtoehto on vetäytyä kollektiiviseen kuoreen muiden valkolaisten kanssa.

3 Comments:

Blogger Maria & Mayank said...

Hyviä kuvia! Ja terkut Teemulle ja KaRRille! Kiitos Gurgaonin-keikasta ja tietenkin ekskursiosta Lodhi Gardensiin (Teemun pään yläpuolella leijaileva hyttyspaasi oli psykedeelinen!) :D

03 joulukuuta, 2006 10:00

 
Anonymous Anonyymi said...

Niin tuosta maassa pitempaan oleskelusta vain piti sanomani, jotta tuota eikohan se onnistu myos ihan matkailupohjalta.
Ainakin toivon nain ihan vain omalta kannaltani ;)

04 joulukuuta, 2006 18:11

 
Blogger Tuure Pitkänen said...

Totta kai onnistuu. Nähtäväähän tässä maassa on vuosikausiksi. Onnea matkoille!

04 joulukuuta, 2006 21:21

 

Lähetä kommentti

<< Home